Boken logo

FYLKINGEN 80!

Med anledning av Fylkingens 80-årsjubileum producerade föreningen boken Fylkingen80!. Den nya boken spänner över åren 1994 - 2013 med ett tiotal texter på både svenska och engelska, mängder av bilder, förteckningar över Fylkingen Records utgivning, Fylkingens publikationer och samtliga föreställningar från de senaste 20 åren, index samt en DVD med unikt filmat material.
Mer information och möjlighet till att beställa Fylkingen 80! mejla: fyrec[at]fylkingen.se.


 

FYLKINGEN - Ny musik & intermediakonst

Sextio år av Radikal & Experimental Konst, 1933 - 1993

Boken Fylkingen - Ny musik och intermediakonst består av ett drygt tiotal historiskt, essäistiskt och personligt upplagda artiklar där konstnärerna själva skildrar de områden där föreningen verkar idag.

En fullständig konsertförteckning 1933-93 omfattande 1600 föreställningar, med ett register över upphovsmän och medverkande utgör samlingens ryggrad. Boken är rikt illustrerad med unika fotografier från några av våra främsta fotografer.

Konsertförteckningen kompletteras av 85 bildsidor med fotografier, recensioner, affischer, vinjetter, program, brev m.m. - en kulturhistorisk expos - över sextio år med Fylkingen som prisma. Boken om Fylkingen innehåller även en fyllig sammanfattning på engelska.

Men Fylkingen - Ny musik och intermediakonst är inte tänkt som hyllningsskrift och äreminne; redaktionen har inte valt att stuva motsättningar och kritiska synpunkter under mattan. Kontinuiteten i Fylkingen heter nämligen förändring. Det är de aktiva medlemmarna som bestämmer föreningens inriktning i varje läge, när de försöker realisera sina visioner av nuet, vilket är förklaringen till att föreningen inte formaliserats som institution.

Fylkingen - Ny musik och intermediakonst är inte heller, i första hand, avsedd att vara en kulturhistorisk krönika utan snarare en visualisering i bokform av "a work in progress".