Galleroben : "It's Your Turn" - av Anne Pajunen

-

finisage: 28apr, 19.00

"Galleroben" Fylkingens lilla mini galleri

En födelsedagsinstallation för ett nytt galleri. It's Your Turn är i all sin enkelhet ett försök att på ett grovt förenklat sätt illustrera funderingar kring frågor som är komplexa.
På ett djupare plan innebär det också en uppmaning att som individ ta ansvar för och sätta sig in i frågor som verkar ogripbara Det är också en lek med det faktum att konst och musik alltid behöver både en avsändare och en mottagare.
Betraktaren bjuds in att vara aktiv, eller åtminstone göra ett medvetet val hur man vill ta emot verket.
Aktivt eller passivt. Den ljudande delen av verket måste du (eller någon annan) stå för. Eller låta bli.
En lek med överlämnandet som gest och möjlighet.

om mig: Anne Pajunen

Anne Pajunen är sångerska, violast, performancekonstnär och tonsättare. Hon har sedan många år arbetat med musikalisk performancekonst i olika former parallellt med sin verksamhet som orkester- och kammarmusiker. Hon är just
nu aktuell som mottager av årets Bob Kelly-stipendium. Hon är också inbjuden till den nystartade Leif-festivalen (Luleå) och framför där sitt senaste verk, performanceoperan ”Lyssna nu, för jag dör snart (tror jag)”, som uruppfördes på Fylkingen i samband med 75-årsjubiléet i höstas. Senare i år medverkar hon, med sin ensemble SMOK- Svenska Moderna Operaensemblen, på KALV-festivalen och slutför också ett beställningsverk för Sveriges Radio.