SIGHTINGS (US) + DECIMUS (US) + THE ANSWERS


Sightings från Brooklyn ligger utanför ramarna för det mesta. Närmast ligger nog kontakten med New York-minimalismen på 60-talet men här har det mött noise, punk och no wave. Men någonstans är det rocken som ligger i centrum, men avskalad till dess innersta energipunkt. Det finns troligen ekon av Dead C, Birthday Party och Jesus Lizard i Sightings - men med en unik personlighet. Brooklyn's Finest!

Decimus är New York-baserade Pat Murano från No Neck Blues Band och K Salvatore. Mystiska projektet Decimus är laddat av en koppling till astrologen Decimus Magnus Ausonius (310-395) och det handlar om fantomsynthar och kosmisk musik! Det är något gotiskt över hans musik som drar åt Hermann Nitschs och The Cosmic Couriers håll.

The Answers är ett relativt nystartat projekt baserat i Stockholm. Rå, skoningslös och primal noiserock med den baskiske ljudkonstnären Mattin, Anders Bryngelsson från ökända helvetesbandet BRAINBOMBS, performanceartisten Malin Arnell och konceptkonstnären Henrik Andersson.

Entré: 100 kr

SAMARRANGEMANG: FYLKINGEN / iDEAL