KONSPIRATIONEN PRESENTERAR - ARCANA

ARCANA

Peter Bjärgö har sedan 18 år gjort musiken till Arcana och under den tiden släppt hela åtta album. Tre av dessa album släpptes under de senaste fyra åren tillsammans med två soloalbum så han är minst sagt fortfarande aktiv. Förra året släpptes en samling med Arcanas alla tidiga släpp som ett slags sammanfattning över de första tio åren av Arcana.

Sedan över tio år har han haft med sig Annmari Thim och Cecilia Bjärgö på sång. Med bakgrunden i Dark Wave, förprogrammerade trummor och samplingar har Arcana ständigt utvecklats mot att bli en helt akustisk akt. I och med tillskott av trummisen och percussionisten Mattias Borgh rörde de sig ett steg till i den riktningen och sedan pianisten Sergio Gamez Martinez och violinisten Núria Luis gjorde sin entré i bandet 2010 spelar bandet helt live.

Det var 10 år sedan Arcana senast spelade i Stockholm, då med en magisk konsert på Electric Gathering Festival. Den här gången är de tillbaka med sin nya sättning bestående av alla 6 medlemmarna. Efter att ha spelat runtom i Europa de senaste åren är det nu dags att förgylla Sverige och Stockholm med en konsert.

------------------------------

Objekt av Klaus Koivula.
http://ekuriren.se/1.378384?current=4

http://www.facebook.com/events/514718258562865/
www.konspirationen.org

Entré: 100 kr / studerande 80 kr, 18 År.
19.30 - 23.00 Bandet på scen 20.30.
MEDLEMSPRODUKTION: Åhlund