Hej!
Nu inleder Fylkingen med stolthet firandet av 90 år som scen och produktionshus för ny musik och konst!
Här presenteras ett axplock av vårens konserter, ljudkonstverk, performance och dansföreställningar. Vi gör en stor satsning på egna produktioner där vi bjudit in internationella konstnärer – bland dem den österrikiske gitarristen och kompositören Christian Fennesz, en nyckelfigur inom elektronisk musik, och spanska Clara de Asís, tonsättare och ljudkonstnär som utforskar lyssnandets fenomenologi. Dessa gäster delar scen med lokala artister.
I programserien Flerkanaligt utforskas vårt nya flerkanalsystem, där vi bland annat under Musikvår presenterar beställningsverk av fyra musiker och ljudkonstnärer baserade i Sverige. På internationella kvinnodagen den 8 mars utses Fylkingens första kvinnliga hedersmedlem: konstnären Beth Laurin, och vi planerar helgworkshops för barn och unga. Det digra programmet är möjligt att förverkliga tack vare ett återstartsstöd från Kulturrådet.
Observera att medlemsproduktioner tillkommer efter hand, och att intensivt arbete pågår inför sommarens 90-årsfestival på Münchenbryggeriet. Fylkingen har haft hemvist här sedan 1986 men måste flytta ut i slutet av året. Jakten på nya lokaler fortsätter. Håll utkik på hemsida och i sociala medier framåt!
VÄLKOMNA!
KONSERT fredag 3 mars
XKatedral n.15 - Slaviska folkvisor & Tom Mudd
Ansis Bētiņš och Artūrs Čukurs sjunger ett urval slaviska folkvisor och Tom Mudd presenterar sitt arbete inom området fysisk design och algorytmisk syntes. Ansis Bētiņš och Artūrs Čukurs är en nybildad lettisk sångduo. Utifrån sitt intresse för muntliga traditioner och melodier från olika perioder, regioner och stilar har de skapat en samling flerstämmiga folksånger och andliga sånger. Med särskild tonvikt på ukrainsk tradition berättar de historier om ensamhet, längtan efter hem, fred och frihet, om naturen och det gudomliga, och om kärlek som gör ont, läker och skänker frid. Sångerna framförs utan förstärkning eller ackompanjemang.
Ansis Bētiņš är sångare och musiker från Riga med en repertoar som sträcker sig från renässans till samtida musik. Hans arbete inom antik musik och som frilansande skådespelare hänger samman genom ett stort intresse för språk och retorik.
Artūrs Čukurs är teaterkonstnär och musiker från Riga. Med ett stort intresse för kollektiva skapandemetoder drivs han av en önskan om mångfald, och söker alltid nya sätt att blanda musikaliska och teatraliska upplevelser tillsammans.
Tom Mudd från Storbritannien gör musik med datorer. Det senaste arbetet kretsar kring fysiska modeller: digitala syntesprocesser baserade på fysiska simuleringar av akustiska objekt och instrument. Brass Cultures (Fancyyyyy) använder digitala modeller av fysiskt osannolika mässingsinstrument som spelas av algoritmer.
Produktion: XKatedral
KONSERT lördag 4 mars
Flerkanaligt: Marja Ahti & Helene Hedsund
Marja Ahti (f. 1981) är en svensk-finsk konstnär som arbetar med komposition, installation och interdisciplinär performance i fältinspelningar, digital bearbetning och akustisk instrumentering. Ahti har presenterat sin musik i många olika sammanhang i Europa, i Japan och USA. Hon är för närvarande aktiv i duon Ahti & Ahti med sin partner Niko-Matti Ahti och i konstnärs-/arrangörskollektivet Himera. I en intervju med nätpublikationen 15questions nyligen beskrev Marja Ahti sitt arbete: "Med detaljerat ljud anpassar du din uppmärksamhet till instrumentet, till nyanserna i toninteraktionen, till klangen hos ett klingande objekt, 'kornigheten' och resonansen i en ljudmiljö eller till känslor eller förnimmelser som uppstår med dem."
Helene Hedsund (f. 1963) är en elektroakustisk tonsättare som på 1980-talet spelade bas och syntar i depprockband som Nevskij Prospekt. Sedan 2008 ägnar hon sig åt flerkanalsmusik och hennes kompositioner har spelats i svensk och tysk radio samt på konserter internationellt. Helene skräddarsyr instrument utifrån sina stycken och har gjort musik till konstutställningar, dans och teater, undervisat på EMS och arbetat som programmerare. Hon gör ofta vardagliga fältinspelningar och låter dem växa till verk, som de lövblåsare på William Street i Birmingham hon spelade in och tolkade genom ett pianos innanmäte. Helene Hedsund doktorerade i komposition vid universitetet i Birmingham 2020.
Produktion: Fylkingen
SAMTAL, MUSIK, FILMVISNING onsdag 8 mars
Beth Laurin – By the way II
Utnämningen av Beth Laurin som hedersmedlem i Fylkingen 2023 firas med samtal och visningar av hennes verk "Spindlar i snön" (1986, filmad performance), "Ljudskulptur" (1984) och "Pebbles" (1981, videoverk). Beth Laurin har sedan 1960-talet utvecklat ett imponerande arbete inom skulptur, teckning, fotografi och video, där funna objekt, personligt material, texter och tidningsurklipp utgör del av verken. Hon har ställt ut brett i och utanför Sverige och är rikt representerad med offentliga verk. Mindre känd är hon som performance- och ljudkonstnär, men de många verk som Beth Laurin komponerat har bidragit till den position hon erövrat inom konstkretsar som en så kallad artists' artist.
Produktion: Fylkingen
KONSERT & ALBUMSLÄPP torsdag 9 mars
FRIM på Fylkingen
#44 Playon Crayon, Shakeeb Abu Hamdan, Strzalek/Nilsson
Playon Crayon: Susana Santos Silva, trumpet; David Stackenäs, gitarr; Elsa Bergman, kontrabas; Matilda Rolfsson, trummor; Julia Strzalek, altsaxofon; Cornelia Nilsson, trummor; Shakeeb Abu Hamdan, slagverk och elektronik.
En kväll med två albumsläpp från Playon Crayon respektive Strzalek/Nilsson-duon, och ett speciellt elektronikframträdande med soloslagverk av Shakeeb Abu Hamdan.
Playon Crayon är Elsa Bergmans "idébarn" som visar på hennes unika arbete med grafiska partitur som är utformade för varje medlem i ensemblen - en ensemble av artister med unika språk inom fri improvisation.
FRIM släpper också en ny skiva av en larmande nyskapad duo bestående av Julia Strzalek på altsaxofon och Cornelia Nilsson på trummor.
Shakeeb Abu Hamdan skapar strukturvärldar som belyser hans förhållningssätt till förstärkt och bearbetat slagverk.
Produktion: FRIM
DANS & PERFORMANCE lördag 11 mars
SHOWS FOR SHOWS
Animalarium är en internationell grupp och ett samarbete mellan Alexandra Wingate (SE), Lena Kimming (SE/UK) och Liv Schellander (AT). I sitt arbete ifrågasätter de människocentrerade berättelser om förhållandet till naturen, andra arter, kön och varandra. De gör dansverk med hjälp av kameror och streaming i kombination med liveframträdanden. Syftet är att undersöka skärmen som en plats för performance och som konsumistisk hamn, och att lyfta fram hur genomslagskraften i ett showformat kan påverka och forma beteende, tankar och känslor hos dem som framträder och hos publiken. De beskriver arbetet: "Allt sker samtidigt. Berättelser utanför skärmen och på skärmen, verklighet och illusion, blicken slits mellan de två. Vad betyder det att uppträda som mänskliga djur på 2000-talet?"
I samarbete med kompositören Cha Blasco, ljusdesignern Peter Widell och med regissör, kompositör och ljuddesigner Eric Sjögren som dramaturgiskt stöd.
Produktion: 3:e Våningen med stöd av BMKOES Austria.
KONSERT torsdag 16 mars UTSÅLT!
CATHERINE CHRISTER HENNIX’S KAMIGAKU ENSEMBLE
Den svenska konstnären, kompositören, poeten och matematikern Catherine Christer Hennix (f. 1948) och hennes just intonation* Kamigaku Ensemble framför ett nytt verk där precisionsstämda och kontinuerligt ihållande toner på trumpet och shō – en japansk munorgel – harmoniskt samlas i en ram av intervalliska modaliteter som delvis utgörs av elektroniskt bearbetade kombinationstoner. Detta ensemble-arrangemang presenteras av Marcus Pal, elektronik; Ellen Arkbro, Susana Santos Silva och Hilary Jeffery på trumpet; och Hennix på shō. Konserten är CC Hennix första i Stockholm sedan 1976, och en del av Sixth Edition Festival for Other Music. Catherine Christer Hennix är för närvarande bosatt i Istanbul, där hon studerar klassisk arabiska och turkisk maqam.
En samproduktion mellan The Edition Festival for Other Music och Fylkingen.
* Stämsystem där intervallen kan representeras av ett heltalförhållande: 9/8, 6/5, 5/4, 4/3, 3/2, etc.
KONSERT lördag 18 mars
Flerkanaligt: Michael J. Schumacher + lokal akt
Michael J. Schumacher har arbetat med rumsligt ljud, datorer och elektronik sedan 1980-talet och skapat flerkanaliga, generativa "rumsstycken" som presenteras på gallerier, museer, konserthus och i privata lokaler. De stycken och ljudinstallationer Michael framför är särskilt utformade för Fylkingens scenrum. Hans intresse för skärningspunkterna mellan musikalisk form, arkitektur och sociala utrymmen ledde till grundandet 1996 av Diapason Sound Art, ett galleri som presenterar flerkanaliga ljudinstallationer, föreställningar utsträckta i tid, och intermediala konstverk. Under 15 år presenterade Diapason över 300 konstnärer, i en tid då ljudkonst växte fram i USA. Schumacher är musikalisk ledare för Liz Gerring Dance Company och uppträder regelbundet med koreografen Sally Silvers. Han har samarbetat med La Monte Young, Giampaolo Bracali och Milton Babbit och med koreografer, poeter, arkitekter, musiker och filmskapare som Oren Ambarchi, Tom Chiu, Charles Curtis, Liz Gerring, Ken Jacobs, Victoria Meyers och Stephen Vitiello.
Produktion: Fylkingen
KONSERT tisdag 21 mars
Flerkanaligt: SVENSK MUSIKVÅR
Fyra verk för flerkanalssystem – Fylkingens beställningsverk från kompositörerna Hara Alonso, Leo Correia Verdier, David Granström och Paul Pignon. Tre liveakter av Paul Purgas, Luka Aron och WOL.
”Migrations” för nio högtalare och video är ett etnografiskt collage av konserter och vänskap från Fylkingen av Hara Alonso (SE/ES), pianist och kompositör baserad i Stockholm. Hennes musik blandar elektroniska och instrumentala element som genererar komplexa och fantasifulla ljuduniversum. Hennes praktik ifrågasätter de hegemoniska berättelserna kring musik och teknik genom att omdefiniera dess verktyg och kunskap. Med hjälp av improvisation, somatik, kroppslighet, DIY-gränssnitt och kodning komponerar Hara nya ljudsystem och språk.
Leo Correia Verdiers musik är stram, med skiftande rytmiska mönster och en detaljrik ljudvärld. Hon är även tonsättare och arbetar med de sociala aspekterna av musik. Många av hennes stycken har rituella kvalitéer. Leo Correia Verdier skriver för de flesta sorters ensembler och instrument, från solooboe, preparerad harpa, symaskin med ett kraftfullt och slamrigt sound till elektronik, kör och orkester. Leo har skrivit musik för bland andra Hidden Mother, Duo EN.D.E., Stockholms Läns Blåsarsymfoniker och Pärlor för svin.
”A light radiates into tomorrow” av David Granström är generativ musik i medeltonstemperering för tolv högtalare. Granström är kompositör och musiker, ursprungligen från Umeå och baserad i Stockholm sedan 2009. Hans musik kännetecknas av harmonisk enkelhet och rumslig komplexitet och består oftast av syntetiskt ljudmaterial. En del av Granströms praktik består i att utforska metoder för att arbeta med algoritmisk komposition och ljudsyntes i realtid samt precisionsstämd harmonik, ett arbete som realiseras genom verktyg utvecklade i programmeringsmiljön SuperCollider. Hans skapar system som genererar musikaliskt material för att sedan integrera resultaten med elgitarr och andra fysiska ljudkällor.
“Live, Together” av Paul Pignon (f. 1939 i Storbritannien) är ett stycke skapat med Synthi 100 på Radio Belgrade Electronic Studio. Pignon bjöd in 10 kollegor från hela världen för att spela in korta duetter som material för stycket. Inspelningarna gav ett råmaterial som sedan redigerats och spatialiserats. Paul studerade fysik i Oxford, där han började intressera sig för icke-idiomatisk improvisation. Sedan 1986 har han komponerat och utvecklat datormusikprogram på EMS. Aktiv som kompositör av elektroniska och instrumentala verk, och realtidskompositör för träblåsinstrument med enkelt rörblad, didgeridoo, blockflöjter, WX5, röst och bärbar dator.
Paul Purgas är en konstnär och musiker som arbetar med ljud, performance och installation. Han är utbildad arkitekt och utforskar kulturella och ljudmässiga historier och deras dialoger med nutiden, genom berättelser om design, musik och filosofi. Han är ena halvan av det elektroniska musikprojektet Emptyset som skapar elektroakustisk datormusik, och är redaktör för den kommande essäboken "Subcontinental Synthesis", en undersökning av Indiens första elektroniska musikstudio, som planeras att släppas i september av Strange Attractor/MIT Press.
Luka Aron (född 1994) är en tysk musiker och kompositör av elektroakustisk och minimalistisk musik, baserad mellan Berlin och Stockholm. Kärnan i hans verksamhet är den spektrala fusionen av syntetiskt ljud och akustiska instrument, där han kombinerar den råa energin från power electronics med bräcklig, mänsklig beröring. Arons verk har beskrivits av The Guardian som "tjocka lager av långsamt klingande ljud med impasto som helt och hållet fångar din uppmärksamhet".
WOL - Wenche Tankred och Lovisa Johansson - är en kontinuerlig konstnärlig process som pågått sedan 2007. Processen tar form i gränslandet mellan performance och ljudkonst. WOL har visat performanceverk i Sverige på Moderna museet, Liljevalchs, Kulturhuset, Bildmuseet, Uppsala konstmuseum, Norbergfestivalen och internationellt; såsom Counterflows i Glasgow, Colour out of Space i Brighton, Trama festival i Portugal, CREATURE LIVE ART i Kaunas och PAO i Oslo.
Svensk Musikvår (19–29 mars) är en årlig festival och manifestation för samtida musik som intar några av Stockholms främsta musikscener i ett tjugotal konserter och seminarier med ensembler, solister och dirigenter.
Produktion: Fylkingen, Svensk Musikvår
KONSERT & PERFORMANCE fredag 7 april
John Wiese & Leif Elggren
John Wiese (f. 1977) är en Los Angeles-baserad konstnär, kompositör, noisemusiker, grafisk formgivare och typograf, och ger ut böcker och skivor. Nyligen har Wiese haft residens på det elektroakustiska musikcentret Ina/GRM i Paris och presenterat sina videoverk på New York Anthology Film Archives. Han arbetar med en typ av ”ljudförstörelse” i stilistiska experiment.
Leif Elggren (f. 1950) är en konceptuell bild- och performancekonstnär med bas i Stockholm. Han är författare, bokförläggare och kompositör med många album på sin meritlista, solo och med Guds söner, på etiketter som Ash International, Touch, Radium och sin egen Firework Edition. I experimentella scenframträdanden presenterar han noggrant utvalda ljudkällor, från lågmäld elektronik till hårt ljud. Tillsammans med konstnären Carl Michael von Hausswolff är Leif Elggren medgrundare till kungadömet Elgaland – Vargaland (KREV) där han åtnjuter titeln kung.
Produktion: Fylkingen
KONSERT söndag 16 april
Olivia Block & Maria W Horn
Olivia Block (f. 1970) är multimediakonstnär och kompositör. Hon framför experimentell musik i konserter där hon spelar elektroniska instrument, piano, orgel eller förstärkta föremål. Block gör också surroundljudkonserter, ljudinstallationer och partitur. Block har uppträtt, uruppfört och visat sina verk i Europa, Amerika och Japan under turnéer, på festivaler och i performanceserier såsom Incubate (Tilburg), MoogFest, Festival del Bosque Germinal (Mexico City), Sonic Light (Amsterdam), Dissonanze (Rom), Angelica (Bologna) och Sunoni per il Popolo (Montreal). Hon har också presenterat verk på ICA (London), MCA (Chicago), La Biennale di Venezia 52nd International Festival of Contemporary Music, The Kitchen (NYC), ISSUE Project Room, Experimental Intermedia (Brooklyn) och TIFF (Toronto).
Maria W Horns musik bygger på minimalistiska strukturer som utforskar ljudets inneboende spektrum och förmåga att överskrida tid och rum, verklighet och dröm. Hennes kompositioner implementerar syntetiskt ljud, elektroakustiska och akustiska instrument och audiovisuella komponenter, ofta utformade i generativa och algoritmiska processer för att kontrollera klang, inställning och textur. Hon använder en varierad instrumentering som sträcker sig från analoga synthesizers till kör, stråkinstrument, piporgel och kammarmusikformat. Akustiska instrument paras ofta ihop med digitala syntestekniker för att förlänga instrumentens klangkapacitet. I sina installationer utforskar hon inneboende minnen och mytologier på specifika platser eller geografiska områden och de människor som har bebott dem.
Produktion: Fylkingen
KONSERT fredag 28 april
Fennesz & Mats Erlandsson
Den österrikiske gitarristen, kompositören och elektronmusikern Christian Fennesz (f. 1962) är en nyckelfigur inom elektronisk musik idag. I början av 1990-talet blev Fennesz involverad i Wiens technoscen. Fennesz är formellt utbildad i gitarr och etnomusikologi, men bestämde sig för att fortsätta komponera och utveckla en egen ljudvärld i det distinkta elektroniska formspråket. Med gitarr, effektpedaler och dator skapar Christian Fennesz en säregen ljudbild med stor spännvidd, på jakt efter att tänja musikens gränser. Har samarbetat med bland andra Ryuichi Sakamoto, David Sylvian, Jim O’Rourke och Tony Buck från The Necks.
Mats Erlandsson (f. 1985) är musiker, ljudkonstnär, kompositör av elektronisk musik och en del av den nya drone-musikscen som växer fram i Stockholm. Hans primära fokus ligger på kontrapunktiska processer, intonation, förhållandet mellan struktur, spektrum och varaktighet. De metoder han arbetar ned kännetecknas av omfattande användning av ihållande ljud. Utöver sin egen konstnärliga praktik arbetar Mats en som ateljéassistent på Elektronmusikstudion (EMS) i Stockholm. Erlandsson presenterar sina verk både som soloartist och i samarbeten, framför allt tillsammans med Yair Elazar Glotman.
Produktion: Fylkingen
KONSERT fredag 5 maj
Marcia Bassett & Jon Collin
Konstnären/musikern Marcia Bassett arbetar med ljud, improvisation och visuellt skapande. Hennes arbete är lika delar trance och kritik. I sina ljudstycken trär hon nålen mellan det konceptuella och det sensuella, mellan rituell åkallan och kall semiotisk blick. Med hjälp av handgjorda elektroniska instrument, preparerad gitarr, synthesizer, fältinspelningar och bandutforskningar använder Bassett filosofiska system för att producera experimentella erfarenhetsmoln; driva drönare till provocerande ljudlandskap. I sitt arbete med experiment och improvisation samarbetar hon ofta med andra kring installationer och multimediaprojekt. De senaste samarbetspresentationerna inkluderar "Triangulated Waves" elgitarr och fiolimprovisationer av Samara Lubelski för en abstrakt film av Marcia Bassett i Tabakalara, San Sebastián, Spanien; en multimediainstallation med levande grafik och ljud med Ursula Scherrer och Sergej Vutuc på The Film Gallery, Paris, FR; och "Time_Untime" med Ursula Scherrer på Roulette Intermedia.
Jon Collin är en konstnär och musiker från Lancashire, Storbritannien, nu verksam i Sverige. Han gör abstrakt musik med akustiska och elektriska stränginstrument utanför studiomiljön, och bland hans senaste soloutgåvor finns LP-skivorna Bridge Variations (Discreet Music, Sverige) och Water & Rock Music Volumes 5–6 (Feeding Tube Records, USA). Hans samarbete inkluderar två utgåvor med Demdike Stare och inspelningar av liveframträdanden med Sarah Hughes och Bill Nace. Jon driver skivbolaget Early Music och tidigare skivbolagsprojektet Winebox Press.
KONSERT & SKIVSLÄPP fredag 19 maj
Clara de Asís & Kajsa Lindgren
Clara de Asís (f. 1988) är en tonsättare och ljudkonstnär som utforskar kopplingen mellan akustik, rumslighet, alternativ notation och lyssnandets fenomenologi.
I sin performancepraktik använder hon elektronik, olika material och upphittade föremål, som överskrider musikaliska kategorier med fokus på upplevelsen av ljud, och placerar lyssnandet i kärnan av den kreativa processen. Hennes konserter, premiärer och installationer har presenterats i Europa, Amerika och Asien. År 2020 skapades hennes verk "Comme de loin" som en kommission från kulturministeriet i Frankrike. Ett antal framstående institutioner som GMEA Centre National de Création Musicale, Dara String Festival, Museo Reina Sofía Madrid och Helsinki Hiljaisen Musiikin Konsertti har givit uppdrag till Clara de Asís.
Kajsa Lindgren (f. 1990) är en svensk kompositör, ljudkonstnär och ljuddesigner som utforskar sätt att skapa musikupplevelser genom olika ljudkällor, verktyg och uttryck. Hon arbetar främst med fältinspelningar och olika sätt att närma sig och framföra dem, flerkanaligt, genom rumslighet samt inom mer traditionella format. Hennes arbete omfattar elektroakustiska kompositioner, ljudinstallationer och kompositioner för akustiska traditionella instrument. Hon är också lärare i komposition och studioteknik på Elektronmusikstudion (EMS), och har undervisat i elektroakustisk komposition och musikproduktion vid Lilla Akademien. I november 2023 kommer Kajsa att inneha sitt andra residens på Ina/GRM i Paris.
Produktion: Fylkingen
KONSERT lördag 20 maj
Fylkingen Records
Johannes Bergmark, Lisa Skog, Lisa Stenberg.
Produktion: FYREC
KONSERT torsdag 25 maj
Corey Fogel & Amina Hocine
Corey Fogel (f. 1977) är en trumslagare och konstnär bosatt i Los Angeles, CA. Hans praktik bygger på tillfälliga möten mellan musik och föremål, textilier, livsmedel och andra "samarbetspartners". Fogel utmanar publiken att begrunda de sammanhang där musik skapas, lagras och tolkas. Fogels verk har presenterats på Machine Project, Los Angeles; Los Angeles County Museum of Art, mänskliga resurser, Los Angeles; Redling Fine Art, Los Angeles; The Wulf, Los Angeles; The Hammer Museum, Los Angeles; Museo de Arte Contemporaneo de Oaxaca, REDCAT; Los Angeles; och New Music for Strings Festival: Reykjavik.
Amina Hocine (f. 1991 Göteborg) är en tonsättare och instrumentskapare som går masterutbildningen i elektroakustisk komposition vid Kungliga Musikhögskolan (KMH) i Stockholm. För närvarande kretsar hennes arbete kring Mistlursorgeln, en tryckluftsdriven orgel hon har byggt av PVC-rör och HVAC-komponenter, inspirerad av ljudet från mistlur. Hennes kompositioner bygger på berättande, djupt lyssnande och klang, med inspiration från esoterism. Amina har släppt tre album och komponerat musik till teaterpjäser och till filmer.
Produktion: Fylkingen
KONSERT lördag 3 juni
Flerkanaligt: Mint Park & Julia Giertz + Camilla Vatne Barratt-Due
Mint Park, född i Seoul och för närvarande baserad i Haag, är en konstnär, forskare, kompositör och elektronmusiker som undersöker rymd, struktur och naturfenomen i sin ljudpraktik. Genom vetenskapliga experiment och hybridprocesser i digitala material omdefinierar och ifrågasätter hon existentiella egenskaper i det binära rummet och maskinkvantifierad tid. Hennes verk har framförts på festivaler som REDCAT New Original Works Festival i Los Angeles och WeSAFestival i Seoul. Under 2020 och 2021 har Mint Park bjudits in för att utveckla och presentera sina nya verk på EMS i Stockholm, och på iii i Haag som gästkonstnär. Mint driver också Unheard Records, ett bolag för kvinnliga elektronmusiker med minoritetsbakgrund.
"Klirret på gulvet" är ett samarbete medllan Julia Giertz (SE) och Camilla Vatne Barratt.Due (NO). De två konstnärerna möts för att dela erfarenheter kring kroppsligt lyssnande, elektronik, ljudsyntes och olika slags instrument som de har byggt.
Julia Giertz (f. 1984 i Sverige) är en ljudkonstnär vars praktik grundar sig i de fysiska och koreografiska aspekterna av ljud. Komposition blandas med ljudskulpturer och elektroakustiska instrument. De många samarbeten hon gör med konstnärer, musiker och koreografer är centrala i henne arbete. Julia har presenterat verk på Venedigbiennalen, Unsound, Intonal, Tensta Konsthall, Kunsthal Charlottenborg, MDT, K3 Hamburg, Norberg och Norrlandsoperan.
Camilla Vatne Barratt-Due (Trondheim/Berlin) är ljudkonstnär, kompositör och instrumentbyggare. Hon arbetar med egna instrument baserade på pneumatisk mekanik, livekodning och dekonstruktion av gamla dragspel. Ofta också under artistnamnet Canilla. Hennes verk har bland annat visats i sammanhang som Transmediale, Akademie der Künste, Bergen International Festival, Stamfest, Insomnia, Piksel och Black Box teater.
Produktion: Fylkingen
Program med reservation för ändringar, medlemsarrangemang tillkommer löpande.