Fylkingen residens ○ Hallen i Farsta / ccap ○ Mermaid/UNDER - Alica Tserkovnaja

hallen
Dans
Performance

Under två separata veckor i december har Fylkingenmedlemmar residens på Hallen i Farsta i södra Stockholm. Utrymme ges till nya, utforskande eller oprövade verk att ta plats i den 600m2 stora Hallen.

18-22 dec
Alica Tserkovnaja
Mermaid/UNDER

Mermaid/UNDER (arbetsnamn) är ett scenkonstverk inspirerat av sägner och myter om sjöjungfrur. Ett överjordiskt rum i undervärlden där solen ligger under jorden.

Under residenset på Hallen fokuserar arbetet på uppbyggandet av ett gestaltat rum genom scenografi, ljus och ljud. Rörelsepraktiker, minnestekniker och lyssningsövningar kommer att ligga till grund för det utforskande arbetet och i utvecklingen av det koreografiska materialet.

Projektet stöds med residens på Potato Potato Scenkonst, Hedlandet Residens, SITE, Hallen, Fylkingen samt med SFilm utvecklingsstipendium.

Medverkande i projektet:

Koreografi: Alica Tserkovnaja
Scenografi- och ljusdesign: Ivan Wahren
Dans: Bianca Cruzeiro, Tobias Ulfvebrand, Lilja Fredrikson
Kostym: Erik Annerborn
Ljudlandskap med musik av bl.a: Feronia Wennborg och Julia Giertz
Text: Alica Tserkovnaja, Anna Nygren
Dramaturg: Ida Mirow
Videoprojektion: Yuvia Maini

Processvisning: 22 december - kl. 14.00

Alica Tserkovnaja arbetar interdisciplinärt genom koreografi, skådespeleri, röst och text. Hennes somatiska praktik utforskar kroppens tillstånd genom ett djupt lyssnande till behov och impulser. Denna praktik omvandlas till koreografiskt material och vidare till publika scenkonstverk, i samarbete med andra konstnärer samt i soloverk.

Tserkovnajas verk har presenterats på: Center for Contemporary Arts (Glasgow); Inkonst (Malmö); Robins Chapel (Cambridge); Site Specific Festival (Stockholm) & Galleri Duerr (Stockholm).

Hallens syfte är att verkställa vår tids koreografi i termer av hållbarhet och omedelbar tillgänglighet. Genom kontinuerlig nedbrytning och omedelbar återvinning. Hallen förespråkar och tillgängliggör konstupplevelser i obeprövade format för en mångfald publik. Samtliga evenemang är kostnadsfria. Således särskiljer sig Hallen från Stockholms övriga dansinstitutioner och organisationer, till vilkas verksamheter Hallen tillför ett relevant supplement

Hitta till Hallen/ccap! Adress: Mårbackagatan 11 T-bana/Pendeltåg Farsta Strand