Färgernas Ljud

färgernas ljud
Skolföreställning

Färgernas ljud spelar på Fylkingen i Bredäng den 11, 12 och 13 September. Föreställningen riktar sig till barn i åldern 7-12 år.

I Räserbyråns föreställning får man som åskådare kliva in i ett scenrum uppbyggt av ljud, ljus, projektioner och rörelse. Där inne får man sedan följa med på en hisnande vandring mellan olika stämningslägen, tempoväxlingar och perspektiv. En spännande och vacker upplevelse, för alla åldrar!

Föreställningen tar inspiration från boken Färgernas ljud av Jimmy Liao som handlar om en blind flicka som ger sig ut på en ensam vandring i en stor stad. Hon söker sig trevande nerför trapporna till närmsta tunnelbanestation. Och därifrån börjar hon planlöst åka genom det underjordiska systemet av tunnlar. Hon stiger av där hon får lust och fortsätter gång på gång i nya riktningar. Genom minnen och olika sinnesintryck längs vägen skapar hon egensinniga, inre bilder av världen.


"Stort tack för en ljuvlig föreställning. Jag var så tagen av alla barnens starka impulser som växte och tog överhanden, alltså, hur man fick befinna sig inne i föreställningen och likt färgers ljud låta sinnena korsbefruktas och JA! där vill man ju vara!”

Citat från publiken

Var: Fylkingen på Gröna Stugans väg 2 i Bredäng
När: 10:00 och 13:00 den 11,12 samt 10:00 den 13 September.
Hur: Boka platser via mail till intermedia@fylkingen.se
Målgrupp: 7-12 år.

Lärarhandledning finns att tillgå här:

Medverkande:
Helene Berg: film, animation
Lise-Lotte Norelius: musik
Ronald Salas:ljus
Katarina Eriksson: dans
Per Sacklén: dans
Johanna Eliasson: kostym


Foto: José Figueroa

Färgernas ljud är en produktion av Räserbyrån
Med stöd från Region Stockholm och Dansens Hus.