MONOMONO - 9 ASPEKTER AV NIO

Datum: 
18 Mar 2010 - 18:00

En intermediaföreställning som bygger på diktsamlingen Nio, nine, neun, neuf av poeten Fredrik Nyberg.

Medverkande: Fredrik Nyberg: röst, Emilia Wareborn: viola, My Hellgren: cello, Per Ekblad: trummor, slagverk, Lars Carlsson: elgitarr, elektronik och röst.

Entré: 80 kr / stud 60 kr

FYLKINGENPRODUKTION

FYLKINGEN och MonoMono bjuder härmed in dig att deltaga i Nya kombinationer
– en text/ljud workshop med tillhörande konsert!!!

HUR:
Deltagarna kommer, under ledning av MonoMono, att i form av en workshop arbeta med ett antal texter ur Fredrik Nybergs senaste diktsamling Nio, nine, neun, neuf. Vår målsättning är att arbetet ska resultera i ett verk – Nya kombinationer – som sedan framförs för publik som en del av kvällens konsert. Vi kommer i huvudsak att arbeta med rösten/talet men om du vill får du gärna ta med dig ett AKUSTISKT instrument, vilket som helst! (OBS! Instrumentet måste vara helt akustiskt)

NÄR:
Torsdagen den 18:e mars 2010
Workshop mellan kl. 18.00 - 19.30. Samling i Fylkingens foajé strax innan.
Konsert kl. 20.00 (Nya kombinationer – framförs efter paus ca kl. 21.15)

VAR:
Fylkingen Stockholm, Torkel Knutssonsgatan 2, Münchenbryggeriet (T-bana Mariatorget)

PROGRAM:
18.00 Workshop - Skapande och repetion av verket Nya kombinationer
19.30 Paus
20.00 9 aspekter av Nio - MonoMono
20.45 Paus
21.15 Nya kombinationer

MonoMono:
Tonsättaren Lars Carlsson och författaren Fredrik Nyberg är duon MonoMono. Tillsammans strävar de efter en process där olikheter och likheter, lek och allvar värderas lika. På olika sätt för de samman text och ljud till en fungerande helhet, som förhoppningsvis landar någonstans utanför musiken och utanför litteraturen. MonoMono har bland annat framträtt på Världspoesidagen i Stockholm, GAS-Festivalen i Göteborg, Vasa Litteraturdagar, Textikonst/Helsingfors, Øyvinds Jazzforum i Bergen samt Trondheims Litteraturfestival. De konserter MonoMono ger ingår alla i; N o r d i c N e v e r e n d i n g E x t e n d e d T o u r .

9 aspekter av Nio:
9 aspekter av Nio är en tonsättning av Fredrik Nybergs diktsamlingen Nio, nine, neun, neuf. Projektet syftar till att omvandla nivåer och material ur dikten till musik. Och samtidigt låta den musikaliska/ljudande gestaltningen på olika vis "färga in" och transponera det befintliga textmaterialet. Röst, elektronik, stråkinstrument och slagverk samverkar i en förhoppningvis spännande och överskridande aktion. Under framförandet av 9 aspekter av Nio är MonoMono förstärkt med Emilia Wareborn viola, My Hellgren cello och Per Ekblad slagverk. 9 aspekter av Nio är det första beviljade projektet inom ramen för AIM, Artists in Motion och stöds av RANK - Riksorganisationen Arrangörer av Nutida Konstmusik. Projektet är ett samarbete mellan MonoMono, Föreningen GEIGER, Göteborg, Fylkingen, Stockholm, Media Artes, Växjö och RANK.

Workshopen är kostnadsfri.
Anmälan görs till intermedia_ATT_fylkingen.se

Vi vill gärna att du deltar i denna förhoppningsvis lustfyllda workshop/konsert!
Varmt välkommen och vänliga hälsningar!
Fylkingen / MonoMono