DISSONANS 012

Datum: 
1 Dec 2012 - 19:00

In Slaughter Natives
Grunt (FIN)
Altar of Flies
Umpio (FIN)
Bestializer
Jaakko Vanhala (FIN)

In Slaughter Natives

In Slaughter Natives behöver egentligen ingen närmare presentation. Mannen bakom denna industri-/dark ambient-akt, Jouni Havukainen drog igång verksamheten redan -85. Första skivan kom ut -89 och därefter har det rullat på. Nu var det länge sedan något nytt kom ut men ett flertal album har det blivit med åren, främst på det numera insomnade Cold Meat Industry. In Slaughter Natives blandar tunga synthar, martial drumming med körer, orkestrala samplingar och distad sång. Räkna med en mäktig konsert.
www.myspace.com/inslaughternativesofficial

Grunt

Grunt från grannlandet Finland startade redan under våren -93 och tillhör de mer namnkunniga akterna inom genren. Aktens kontroversiella visuella och lyriska koncept brukar inte lämna någon oberörd. Grunt har hållit sitt förhållande till noise/industri-genren troget men har varierat sig på många olika sätt under de 20 år som bandet varit aktivt. Hur det kommer att låta på Dissonans återstår att se. Det har blivit en hel del släpp genom åren och de flesta kommer från Grunts nära besläktade bolag Freak Animal Records. Grunt som normalt är en enmansakt spelar kvällen till ära med två man på scen. Vi förväntar oss inget mindre än sensation.
www.cfprod.com/fa/grunt.htm

Altar of Flies

Från Mjölby kommer Altar of Flies med och av Mattias Gustafsson, ett välbekant namn inom undergroundscenen. AoF kombinerar field-recordings, kassettljud, oscillatorer och rundgång med influenser från concrete music, industrial och 21st century noise. Det har blivit en hel del släpp på diverse bolag som Tamed, Release the Bats, iDEAL och egna bolaget Hästen & Korset. Altar of Flies ligger inte heller på latsidan när det gäller spelningar med besök i bland annat Berlin, New York, Köpenhamn, Paris, Rotterdam, Milano, Hamburg, Lyon, Geneve, Stockholm, Malmö och Göteborg.
www.altarofflies.tumblr.com/

Umpio

Pentti Dassum gick genom den traditionella punkrockskolan som många andra arga tonåringar i Finland. Efter att ha spelat i en massa band sedan -87 och utforskat otaliga musikaliska inriktningar hittade Pentti slutligen hem i sitt skapande. I början av -06 började han komponera enklare ambienta ljudlandskap för att efterhand bli mer och mer intresserad av att experimentera med metallskrot och DIY, ”klonkstrumentation” som han själv valt att kalla det. Med skrot och kontaktmickar improviserar han fram anti-musik i andan av industrial noise och rituell psychadelica. Sedan 2008 släpper Pentti en del av Umpios releaser på sin egen label Nekorekords men man kan även hitta släpp på andra bolag som Freak Animal, Obscurex, Ähky och Ikuisuus.
www.umpio.com

Bestializer

Bestializer är ett enmansprojekt med rötterna i Stockholms förorter som existerat sedan 2009. Han har sedan dess gett ut en handfull kassetter på bolag som Thorax Harsh, Styggelse, Joy De Vivre och Sexkrime arts. Musiken rör sig i gränslandet mellan noise, industri och power electronics. Malande loopar, feedback och analogt distat vansinne ackompanjeras av elakt mässande om kriminalitet, patosexualitet, missbruk och mänsklig degradering i alla dess former. Brutalt, ångestfyllt och sadistiskt utan vare sig moral eller kompromisser. Detta är projektets fjärde spelning i Stockholm och andra på Dissonans.
www.myspace.com/bestializer

Jaakko Vanhala

Jaakko Vanhala är ett relativt nytt namn inom harsh noise-genren men knappast någon nykomling inom experimentell musik. 1995 började Jaakko att skapa elektronisk musik och är egentligen mer känd för sitt ambientorienterade Zoät-Aon på den finska kultlabeln Aural Hypnox. Zoät-Aons ambient har blivit lagt åt sidan för att ge plats åt mer detaljerad noise med massor av dynamik och energi. I samband med denna utveckling har han även valt att arbeta under sitt riktiga namn. Till de senare släppen hör Here Be Lions kassetten på svenska Sprachlos Verlag och Feral Earth CD:n på Freak Animal Records. Förutom spelningar i Finland har Jaakko även besökt Ryssland, Litauen, Japan, England, Norge, Danmark, och Sverige.
www.vanhala.tumblr.com
www.soundcloud.com/vanhala

BilagaStorlek
FlyerDissonans012.jpg127.88 kB
in_slaughter_natives.jpg49.63 kB
grunt_dissonans1.jpg74.49 kB
altar_of_flies.jpg15.52 kB
umpio_dissonans-199x300.jpg18.53 kB
bestializer.jpg36.09 kB
jaakko.jpg56.28 kB