DOUBLE BIND PLAYER - EVA SIDÈN, JENS HEDMAN, & BIRGITTA MUHR

Datum: 
17 Mar 2013 - 19:30 - 22 Mar 2013 - 01:00

Double Bind Player - flygel, mekanik, elektronik, skulptur.

Eva Sidén
Jens Hedman
Birgitta Muhr

Konsertdatum:
17 Mar kl. 19.30
20 Mar kl. 19.30
21 Mar kl. 19.30
Entré: 100kr (80 kr för medl. och stud.)

Ljudinstallation:
18 - 21 Mar kl. 14.00 - 18.00
Fri Entré

Två flyglar spelar en central roll i verket både musikaliskt och visuellt. Flygeln är ett instrument laddat med pre- stige och tradition, vilket står i kontrast till den lättsamma lek den här dras in i. Som ett tecknande i rymden och ett förkroppsligande av klangernas rörelse rör sig långa skulpturala metallspröt ut från och runt flygeln.

Föremålen skapar nya klanger från flygeln och bidrar till att suga in publiken i instrumentet. Det ljud besökarna omsveps av i salen äger rum på flera nivåer. De har alla sitt ursprung i flygelinstrumentet. Tekniken är intrikat och blandar elektroniskt bearbetade ljud med mekaniskt frambringade dito i ett komponerat specialstycke som konstant hörs i rummet under perioden.

Under konserterna, som äger rum vid ett flertal tillfällen, tillkommer en rent mänsklig nivå då Eva Sidén spelar på och förhåller sig till den preparerade flygeln som fysiskt objekt.

http://www.youtube.com/watch?v=i9_n0SMpTsw&feature=youtu.be

PROGRAM

Konsert 1, 17/3:
Lost in a Legend - Sidén-Hedman duo
Relief - Jens Hedman
Tystnaden
Engram
vatten har...
Ses Oiseaux
Re: Origo - Solopianostycken av Eva Sidén
Recoil - Jens Hedman
Double Bind Player - Sidén-Hedman duo
med skulpturala objekt av Birgitta Muhr

Konsert 2, 20/3:
Beating the disease - Eva Sidén
Mix-up - Jens Hedman
Expanding Grand Piano - Eva Sidén
Waterfields - Jens Hedman
Playing Double Bind - Sidén-Hedman duo
Double Bind Player - Sidén-Hedman duo
med skulpturala objekt av Birgitta Muhr

Konsert 3, 21/3:
Grusharpan - Eva Sidén
The Beast with Two Heads - Jens Hedman
Expanding Grand Piano - Eva Sidén
Waterfields - Jens Hedman
Double Bind Player - Sidén-Hedman Duo
med skulpturala objekt av Birgitta Muhr

EVA SIDÉN

Eva Sidén är yrkesverksam inom konstmusikområdet som tonkonstnär, tonsättare och konsertpianist .
Hon komponerar framförallt instrumentalmusik och verk med elektronik/ljudkonst. Hon arbetar också med konceptuella och platsrelaterade verk och konserter.
Hon har gjort ett flertal nyskapande konsertprojekt både med sin egen musik och andras.
Hennes verk och konserter har framförts tillexempel på Moderna Museet  i Stockholm och Musée d `Orsay i Paris, liksom i konserthus, teatrar, konsthallar och gallerier såväl i Sverige som internationellt.
Eva Sidéns konstnärliga verksamhet innefattar också ett flertal samarbetsprojekt med andra konstnärer och konstformer; bildkonst, teater, dans och poesi/litteratur. Många av hennes arbeten innehåller en synestetisk aspekt.

www.evasiden.se

JENS HEDMAN

Jens Hedman är sedan länge ett etablerat namn inom den svenska elektroakustiska musiken. Hans musik har framförts på festivaler, konserter och i radio över hela världen och har tilldelats flera viktiga priser i internationella musiktävlingar.
Hedman komponerar både instrumental och elektroakustisk musik. Han kombinerar ofta sin musik med andra konstnärliga uttryck, samarbetar med författare, bildkonstnärer, koreografer och arkitekter.
För Hedman är den rumsliga aspekten av musiken mycket viktig och många av hans verk utforska rumslighet och rörelse i musik genom att använda olika surround-tekniker. Han har komponerat flera verk tillsammans med andra kompositörer och han är medlem i Sidén-Hedman Duo och det internationella Spatial Opera Company.
Han har undervisat vid Elektronmusikstudion i Stockholm (www.elektronmusikstudion.se) i mer än 20 år och var ordförande för Sällskapet för Elektroakustisk Musik i Sverige (www.seams.se) 2001-2008.

SAMPRODUKTION: Hedman & Fylkingen

BilagaStorlek
DBP-Fylkingen.png319.49 kB
EvaSiden.jpeg28.55 kB
Bild_Jens_Hedman.jpg56.25 kB