OLOF PERSSON PROJECTS presenterar ME - EVERY BODY, VOLUME 1

Datum: 
5 Apr 2013 - 19:30
Datum: 
6 Apr 2013 - 19:30

Idé, bild- och rörelsestruktur:
Olof Persson

Ljudverk:
Robin Rimbaud/Scanner, Pierre Proske/Grimus, Jean-Louis Huhta och Mike Skinner

Kostymdesign:
Helena Fredriksson/H Fredriksson

Ljusdesign:
Madeleine Strandberg

Dansare:
Rebecca Evanne, Celia Berndtzen och Olof Persson

Ljustekniker:
Finn Pettersson

Stillbildsfotografi och produktionsassistent:
Jan Pettersson

Producenter:
Anna Karlander och David Sundqvist

Föreställningar:
5 april, kl 19.30
6 april, kl 19.30
Föreställningslängd: ca 60 minuter

För bokning av biljetter
maila: anna@3vaningen.se

Olof Persson
...konstnär och dansare, har i scenkonstverket Me – every body volume 1 samlat en namnkunnig skara internationellt verksamma ljudkonstnärer och dansare. Arbetsprocessen pågick under en längre tid (2001-2008) och på ett antal platser i världen.

Ljudkonstnärerna Robin Rimbaud/Scanner (UK), Mike Skinner (US) och Jean-Louis Huhta (SE) har bidragit med bearbetad och nyskapad musik baserad på ljudet av dansarnas rörelser. Programmeraren och kompositören Pierre Proske/Grimus (AU) har skapat ljudverk som styrs av dansarnas rörelser. Huhta och Proske kommer att framföra musiken live vid föreställningarna på Fylkingen. På scen finns dansarna Rebecca Evanne, Celia Berndtzen och Olof Persson själv. Till verkets estetik bidrar starkt New York-baserade modedesignern Helena Fredrikssons kostymer samt Madeleine Strandbergs suggestiva ljussättning med ett ständigt växelspel mellan ljus och mörker. 

Me – every body volume 1 är ett sekventiellt rörelse- och ljudverk där nio fristående delar sammanfogas till en helafton. Utgångspunkten ligger i den mänskliga kroppens självklarhet och samtidigt påtagliga komplexitet. Allt vi företar oss sker i direkt eller indirekt relation till kroppen, och dess struktur präglar alla våra möjligheter och begränsningar.

Me - every body volume 1 har tidigare framförts på Atalante (2008), GöteborgsOperan (förhandsvisning 2008) och 3:e Våningen (2011). Då utgavs också ljudverket som LP och CD i begränsad upplaga och recenserades mycket positivt i GP och Nutida Musik samt rekommenderades av Berlin-baserade internationella konst- och modemagasinet Sleek Magazine. LP och CD kommer att finnas till försäljning på Fylkingen i samband med föreställningarna.

Olof Persson var senast i Stockholm 2009 med föreställningen Narcissus i samarbete med electropopduon Pacific! och El Perro Del Mar. Föreställningen som Olof Persson koreograferade skapades till skivan Narcissus och framfördes i kostymer av Diana Orving. Den spelade för utsålda hus på Debaser och MDT i Stockholm samt på Atalante i Göteborg och Dansstationen i Malmö.
Olof Persson är baserad i Göteborg och driver Olof Persson Projects, en transdisciplinär projektgrupp. Projekt och verk visas på gallerier, konsthallar, scener och festivaler i Sverige och världen så som Örebro Konsthall, Atalante, Röda Sten Konsthall, 3:e Våningen, Pustervik, GöteborgsOperan, Inkonst, Debaser, MDT, Dansstationen, Riksteatern, Göteborgs Dans- och Teaterfestival, Konsthögskolan Valand, NRW Forum Düsseldorf, Studio le Regard du Cygne, Monkey Town, Swedish Style in Tokyo, Super Deluxe, Richard B. Fisher Center, Dia Center for Arts.

www.olof.org

Trailers: http://www.youtube.com/olofperssonprojects
-----------------------

Entré 100 kr, 80 kr för medlemmar

Med stöd av Kultur i Väst, Göteborgs Stad Kultur och Konstnärsnämnden

BilagaStorlek
MeEveryBodymontage.jpg95.74 kB
goteborgspostenrecension.pdf64.78 kB
Scanner, Mike Skinner m fl | Me - everybody - Musik - www.gp_.se_.pdf103.59 kB