LOVE YOUR LIMITS! - Performanceafton

Datum: 
28 Mar 2014 - 19:30

WOL bjuder in till performancekvällen Love your Limits

Medverkande:

WOL performanceduo: Wenche Tankred och Lovisa Johansson
med Strikk, My little Pony och Kareoke

Kent Tankred
med Obsession

LoL: Lovisa Johansson och Lars Brinck + gästkonstruktör Klara Johansson Brinck
med Rondo för de Små - Hommage á Harriet Aurell

Anne Pajunen
med The Right of Spring

Eva Lindquist
med Babusjka blues

------------------------------------------------

WOL:
WOL performanceduo består av konstnärerna Wenche Tankred och Lovisa Johansson. WOL är en ständigt pågående process som startade 2007. Processen tar gestalt i gränslandet mellan performancekonst och ljudkonst. Det är visuellt, ljudande och lekfullt med en humoristisk frihet som vill vända världen upp och ner. Genusaspekten finns naturligt med genom utvidgande av rådande gränser. WOL är sköna, fula och fullkomligt barnsliga.
www.wolart.se

Kent Tankred:
Min verksamhet kan beskrivas i tre delar. Den första delen utgörs av min verksamhet som tonsättare av elektroakustisk musik. Dels gör jag rena ’’bandstycken’’ för konsertframframföranden och skivutgivning. Dels så konstruerar jag olika ljudobjekt för liveframförande både för konsert och ljudinsallationer.
Den andra delen utgörs av mitt samarbete med olika koreografer som Björn Elisson, Bo Arrenander, Katarina Eriksson och Ingo Reulecke.
Den tredje delen utgörs av mitt samarbete (sedan 85) med Leif Elggren under performance-duonamnet ’’Guds söner’’. Vår verksamhet kan beskrivas som ett pågående utforskande av olika sceniska gestalltningar. Våra instrument kan utgöras av stolar, metallkrattor, metallplåtar, symaskiner och liknande. Det visuella är alltid lika viktigt som det ljudande.
www.kenttankred.se

Lars Brinck
är skådespelare och teolog utbildad i den fysiska teatertraditionen.
Konstellationen LoL (Lars och Lovisa) söker under devisen "det är roligare att ha kul" svar på livets gåtor med scenen som experimentyta.

www.kaosart.se/lars
lovisajohansson.se

Anne Pajunen
Anne Pajunen är performancekonstnären som glider mellan performanceopera, rumsliga iscensättningar, interaktiva spel
och hybridformer av olika slag. Verktygen skiftar från en röst ackompanjerad av en äggharpa, till live-video, elektronik, speldosor eller resegrammofoner.
En återkommande tematik är att ta fram den egna utsattheten i framförandet och prövandet av de egna reaktionerna inför att utföra eller yttra obekväma handlingar och ord. Grundare och en av de konstnärliga ledarna för den 20-årsjubilerande Svenska Moderna Operaensemblen - S.M.O.K.
www.annepajunen.com

Eva Lindquist:
Babusjka blues kom till 1991 på larssons teater i gbg en fysisk teatergrupp.
Den blev en succe och gjordes på många festivaler runt om i Göteborg, Stockholm och Danmark.
Då och då tar jag fram den för att riva av en babusjkasalva.:) Den består av sammansatta barndomsminnen som pressats samman till 6 minuter i ett expressivt tempo.

Varmt Välkomna!

------------------------------------------------

Entré: 80 kr / stud. & medl. 60 kr

------------------------------------------------

Medlemsarrangemang: Johansson/Tankred

www.wolart.se

BilagaStorlek
LoveYourLimits.jpg30.74 kB