SOUND OF STOCKHOLM PRESENTS: Stockholms Saxofonkvartett // there are no more four seasons // In Code

Datum: 
10 Nov 2017 - 19:00

For info in English, please visit: www.soundofstockholm.se

Sound of Stockholm går i år av stapeln den 7-11 november och intar förutom Fylkingen även MDT, Tyska Kyrkan, Scenkonstmuseet, Kulturhuset, Under Bron och Reaktorhallen. Vi är mycket glada att kunna presentera en samling fantastiska akter, från punk-jazz till körverk och elektronisk klubbkväll. Festivalen huserar på Fylkingen onsdag 8 november kl 21-01 samt fredag 10 november kl 19-01.

TICKETS/INFO: please visit www.soundofstockholm.se
FB-event: www.facebook.com/Soundofstockholm

------------------------------------------------


fredag 10 nov
19.00
Stockholms Saxofonkvartett bildades redan 1969 och har specialiserat sig på svensk och utländsk kammarmusik för saxofon. Gruppen har nu fått tillskrivet sig mer än 500 verk, som turnerat och framförts runt om i världen. De arrangerar även seminarier och samarbetar med konstnärer inom andra fält.
I kvällens program presenteras nyskrivna verk av Arshia Samsaminia, Maria Lithell Flyg, Matthew Peterson, Fredrik Gran och Malin Bång.
Styckena framförs av eminenta musikerna Magdalena Meitzner, slagverk och Linn Persson, saxofon.
http://www.saxofonkvartetten.se/aapubliklist.asp?meny=152&topp=0

Följande punkter är programlagda av C3-IC , dvs festival Club Contemporary Classical och nätverket Indie-Classical. Sound of Stockholm är del i denna europeiska plattform, som verkar för musik och ljudkonst i gränslandet mellan elektronisk och samtida klassisk musik.
http://www.c3festival.com

------------------------------------------------


20.00
Pionjärerna inom rörelsen för klassisk remixad musik: there are no more four seasons , axlar den dubbla bördan från tradition och angelägenhet i samtiden genom att förhålla sig till tid som en förlorad kronologi. Den Stockholmsbaserade duon, det vill säga Mattias Petersson (elektronik) och George Kentros (violin) har turnerat jorden runt med sin omkomponerade version av Vivaldis ”De fyra årstiderna”. Nu presenterar de sitt första nya verk på fem år, där de omarbetat strukturer från ett antal valser av Strauss till ett elektroniskt sammanhang.
De kommer också att framföra ett nytt verk i samarbete med ensemblen In Code
http://www.nomoremusic.se/link7.html

------------------------------------------------


21.00
Terry Rileys ”In C” skapades 1964 och får väl sägas vara ett av minimalismens tidigaste och mest kända verk. Det har framförts i ett pärlband av tolkningar sedan dess. Stycket består av 53 moduler, som valfritt antal uttolkare förhåller sig till. På Fylkingen får vi se och höra den den nederländska ensemblen In Code framföra en audiovisuell version, där de utforskar sambandet mellan ljud och bild. Trions konstnärliga ledare harpisten Gwyneth Wentink, skapar tillsammans med live -kodning av Wouter Snoei och visuals av Arnout Hulskamp ett framförande med oväntade synergier.
http://in-c-ode.com

------------------------------------------------

------------------------------------------------

Fylkingenproduktion