KAI-EN BUTOH WORKSHOP

-

Intensiv butohworkshop, 3-5 januari 2020
Fylkingen, Stockholm

En introduktion till butohns kroppsliga poesi genom KAI-EN butohmetod. Metoden baseras på SU-EN butohmetod, som är KAI-ENs träningsbakgrund.

Kroppen är i centrum för konstformen. I butoh pressas kropp och medvetande mot en intention att bli till andra varelser, organiska processer och krafter. Butoh innebär en intensiv relation till världen genom alla sinnen. Genom butohprocessen skiftar kroppens relation till världen - kroppen och världen kommer till liv.

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av butoh eller annan dansträning för att delta, men du bör vara beredd att arbeta hårt både fysiskt och mentalt.

3-5 januari 2020
Kl 10 - 17

@
Fylkingen
Torkel Knutssonsgatan 2
Stockholm

Kursavgift: 1 500 kr

Sista ansökningsdag: 6 december 2019

Skicka din ansökan med en kort beskrivning av dig och dina anledningar att delta i workshopen till: info@kai-enbutoh.se

För mer information:

KAI-EN Butoh Company: www.kai-enbutoh.se
E-post: info@kai-enbutoh.se

KAI-EN studerade för butohkonstnären och koreografen SU-EN 2005-2010. Hon examinerades med soloföreställningen About Face 2010, och erhöll namnet KAI-EN vilket visar på den levande länken till SU-ENs kropp och SU-EN butohmetod.

Butoh har sitt ursprung i 50-talets avantgarderörelse i Tokyo. Den främsta upphovspersonen var Tatsumi Hijikata. Sedan dess har konstformen utvecklats och spridits över världen genom de dansare som arbetat nära honom och deras elever och grupper. Arbetet förmedlas från kropp till kropp, från lärare till elev, och utvecklas genom varje konstnärskap. Dansaren Yoko Ashikawa arbetade nära Hijikata i närmare 20 år och hade genom extraordinära förmåga mycket stor betydelse för dansformens utveckling. KAI-ENs metod kommer, genom SU-EN, ur Hijikata/Ashikawa-linjen.

SU-EN är pionjär för butoh i Sverige. Hon studerade i Tokyo 1988-1994 i gruppen Tomoe Shizune & Hakutobo där den legendariska dansaren Yoko Ashikawa koreograferade och undervisade. Basen i SU-EN butohmetod utvecklades ur Shizune/Ashikawas metod.

Foto: Ida Gavois