KAI-EN Butoh Company / Anna Pehrsson Asymmetrier – en tredelad koreografi / Excavation Series I

assymetrier
Dans

21 OKT, 19:00

19:00 Entré öppnar
19:30 Anna Pehrsson Excavation Series I
20:30 KAI-EN Butoh Company Asymmetrier
21:30 Samtal

22 OKT, 15:30

15:30 Entré öppnar
16:00 KAI-EN Butoh Company Asymmetrier
17:00 Anna Pehrsson Excavation Series I

Biljetter: ordinarie, 130 kr / rabatterad (medlem, student, arbetssökande) 100 kr

KAI-EN Butoh Company
Asymmetrier – en tredelad koreografi

Asymmetrier antyder ett instabilt förhållande, ett gränstillstånd, ett känsligt och ömtåligt mellan-tillstånd, där något just är i stånd att framträda. Kroppen som gränssnitt, projektionsyta och konfliktfält. Asymmetrier söker sig bort från en dualistisk spänning mellan två poler. Här finns fler noder och skiftande relationer – linjer, veck, konturer, tyngdpunkter, moln. Elastiska, föränderliga relationer mellan singulariteter.

Asymmetrier utgår från en idén om veckandet som världens grundstruktur och varseblivningens förutsättning. Verket rör sig i ett uppbrutet landskap som vecklar ut sig genom kroppsliga, ljudliga och materiella texturer och skeenden.

En kropp utkarvad ur en kropp. Ett skulpturalt rum som veckas och utvecklas över tid. Ett landskap skulpteras fram ur detaljernas inneboende och obändiga vilja. En process som gröper ur, luckrar upp, faller sönder.

Detta är första delen i ett tredelat projekt.

KAI-EN
koreografi och dans
kostym och rum

Alexandra Nilsson
komposition

Ronald Salas
ljusdesign

I kompositionen ingår ljud av Pål Asle Pettersen

Med stöd av Konstnärsnämnden och residens på MDT

KAI-EN är butohdansare och koreograf. Hon intresserar sig för hur djupgående kroppsliga processer och erfarenheter kommuniceras genom den förhöjda situation som konsten erbjuder. Tillstånd av receptivitet, uppluckring och porositet är återkommande i hennes arbete, liksom relationer mellan kropp, konst och rit. Butoh erbjuder en intimitet mellan kropp och material, en receptivitet gentemot organiska processer och mer-än-mänskligt liv.

Efter många års studier för för koreografen och butohkonstnären SU-EN erhöll hon namnet KAI-EN och producerar sedan 2011 verk genom KAI-EN Butoh Company. Hennes arbete har visats på scener och gallerier i runtom i Sverige, samt i Japan och Hong Kong.

www.kai-enbutoh.se

Anna Pehrsson
Excavation Series I

Anna Pehrsson, född i Boliden, Sverige, är dansare och koreograf aktiv i korsningen mellan dans, koreografi och bildkonst. Hon har dansat med Alias Compagnie, Corpus/ Royal Danish Ballet, och Cullbergbaletten, och har sedan sin debut som koreograf 2016, skapat ett brett spektra av verk för scen och konsthall, samt en rad beställningsverk. Pehrsson är en av Welds associerade koreografer, och har en MFA i koreografi från DOCH och en post master ackreditering från KKH. Sedan debuten 2021 på Tjörnedala Konsthall är hon även verksam som bildkonstnär. Under 2023 deltar hon bland annat som koreograf och dansare i EU projektet Rail2Dance och utvecklar sitespecific projektet Danser för Bruket i samarbete med Region Uppsala.

www.annapehrsson.com

Foto: Thomas Zamolo

Event 21 okt: www.facebook.com/events/1375350536748247

Event 22 okt: www.facebook.com/events/837190828064494

Begränsat antal platser
Boka biljett genom att ange ditt namn och önskat datum till: info@kai-enbutoh.se

____________________________________________

Medlemsproduktion: KAI-EN