NU!

Datum: 
6 Jan 2003 - 15:00
Datum: 
12 Jan 2003 - 15:00

Förra årets succé igen! Ett möte mellan kropp och ljud, experiment och improvisation med dansgruppen På Egna Ben, som består av personer med intellektuellt funktionshinder, och musikerna Johannes Bergmark (egna konstruktioner) och Stefan Lakatos (Moondog-trimba, slagverk). En gränsöverskridande föreställning med överraskningar, känslighet, rytm och humor!
(Förbeställningar, kontakta Fylkingen - ange namn och antal biljetter!)
Arr: Johannes Bergmark

På Egna Ben - Dans som kraftkälla
Gruppen, som har flera deltagare med intellektuellt funktionshinder, har funnits sedan 1990. Man har samarbetat med flera professionella konstnärer och genomfört mer än 50 fullsatta föreställningar bl.a. på olika museer.
I enkla gemensamma danser sker ett möte i rytm som utvecklar trygghet och gemenskap.
Ur den erfarenheten växer lusten, viljan och modet att skapa en egen solodans... på egna ben!
Verksamheten syftar till att ta tillvara vars och ens resurser, kreativa förmåga, med särskild fokus på dans. Man vill verka som förebilder, visa möjligheter, inspirera...
Med den utåtriktade verksamheten vill gruppen påverka attityder hos allmänheten.
Att öka delaktigheten i samhället är ett övergripande mål.
Gruppen i Folkkulturcentrums regi tränar regelbundet på Skeppsholmen i Stockholm.
Gruppen ger både föreställningar och workshops.
Konstnärlig och praktisk ledare Ann-Charlotte Brobjer tel 08-6431237

Johannes Bergmark (konstruktioner, såg, synt, röst) specialiserar sig på egenkonstruerade instrument. Han är utbildad pianotekniker och även aktiv i Fylkingen, RANK, Surrealistgruppen och på EMS. Han har gjort musik till radioteater, bildspel, dans- och teatergrupper och jobbat i flera länder, bl.a. med de oortodoxa multiinstrumentalisterna Hal Rammel (USA), Hugh Davies, Bohman Brothers (UK) och Martin Klapper (CZ). Förutom fri improvisation gör han elektroakustisk musik och ljuddikt. Mer på:
http://www.musiker.nu/frim/bergmark.html

Stefan Lakatos (slagverk mm) spelar ofta som arvtagare till den amerikanske komponisten som är känd som Moondog. Stefan har tidigare framträtt med På Egna Ben på Nalen tillsammans med ensemblen Moondog Rounds, som framför dennes musik. Han har också varit teatermusiker i Fria Teatern bl.a.
Johannes och Stefan har i påskas medverkat i föreställningen Showen som gud aldrig bad om på Fylkingen.