RELEASEFEST FÖR BOKEN "FYLKINGEN 80!"

-

Fylkingen ger än en gång ut en bok om sin egen verksamhet. Den nya boken spänner över åren 1994 - 2013 med ett tiotal texter på både svenska och engelska, mängder av bilder, förteckningar över Fylkingen Records utgivning, Fylkingens publikationer och samtliga föreställningar från de senaste 20 åren, index samt en DVD med unikt filmat material.

Den nya och den tidigare boken samt paketerbjudanden kommer att finnas till försäljning under kvällen och Anna Linder finns kvällen till ära på plats med sin hjärte-stämpel för den som vill få sin bok överräckt med extra kärleksfull hand.

Live:
RTTRSPRT
KAJSA SANDSTRÖM
VÄLFÄRDSORKESTERN (VFO)

+
DJ ELENA WOLAY (Jazz Är Farligt)

Johan Redin, Ida Lundén, Teddy Hultberg & Susanne Skog
samtalar om, och med anledning av, boken.

------------------------------------------------

PROGRAM:

19.00 - Öppning

20.00 - Samtal om boken

21.30 - VÄLFÄRDSORKESTERN (VFO)

22.30 - KAJSA SANDSTRÖM

23.30 - RTTRSPRT

------------------------------------------------

RTTRSPRT är en duo med de två tonsättarna och musikerna Mattias Petersson och Marcus Wrangö som specialiserat sig på elektroakustisk musik och andra former av elektronisk musik. Med projektet RTTRSPRT arbetar de i just detta gränsland, mellan traditionell elektroakustisk musik och elektronisk dansmusik. Element vanliga inom IDM, akusmatisk musik, ambient, clicks’n’cuts, nutida konstmusik och techno stöps till en ny form i ett intensivt liveframträdande. En nästintill akademisk, komplex technomusik i polyrytmisk tappning som nästan, men bara nästan, går att dansa till.

Mattias Petersson - liveelektronik
Marcus Wrangö - liveelektronik

https://soundcloud.com/rttrsprt

KAJSA SANDSTRÖM har arbetat professionellt med dans och koreografi sedan 2004, då hon tog examen från PARTS i Bryssel. Hennes utforskande av relationer mellan rörelse och bild i mötet mellan dansare och publik har resulterat i ett flertal soloföreställningar. Kajsa vill lyfta fram flera samtidiga perspektiv i upplevelsen av kropp och rörelse, i olika rum och media. Inslag av bild, text och ljud bildar, tillsammans den närvarande situationen, lika delar av koreografin. För närvarande studerar Kajsa Performativ Kritik (KKH/StDH), dansar med koreografen Anna-Mi Fredrikson, utvecklar Between dog and Wolf- duo version (som visas på Fylkingen 19 mars) samt samarbetar med projektet Papyrint / CORNERS of Europe (2012-15).

"Jag håller det enkelt.
Förra gången krossades en spegel. Här pusslas bitarna ihop.
Fragment, reflektioner och ljuskatter. Följ spegelns dubbla vägar.
Minnet en komponent utan tema. Nya länkar framträder.
Närvaro och samtidig frånvaro. Nu är den krossad, splittrad, fallen isär."

VÄLFÄRDSORKESTERN (VFO) bjuder in till en kontemplativ resa genom ett landskap av valkött, röstfiske och rundgång, kaffe och kanelbullar, liv och död, kärlek och musik, kväveoxid och prunkande växthus, dagens gamla nyheter, den svenska välfärdens bleknande gul-blå skrud och folkhemmets sneda gloria.

Lise-Lotte Norelius - Max/MSP, KP2, Micro Modular, röst, kontaktmikrofoner, objekt och effekter
Sören Runolf - Micro Modular, KP2, KP3, röst, kontaktmikrofoner, objekt och effekter

https://soundcloud.com/fylkingen/v-lf-rdsorkestern-tv-kv-ll
https://www.youtube.com/watch?v=fZLUbL8Z2V0

ELENA SMON WOLAY driver Jazz Är Farligt som sedan 2011 varit tongivande på den alternativa scenen. Jazz Är Farligt startade som en klubb och utvecklade sig snabbt till en självständig tidning (fanzine), skivetikett, endagsfestival på Liseberg och numera även en barnföreställning om intergalaktiske jazzmusikern Sun Ra.

------------------------------------------------

Facebook-event:
https://www.facebook.com/events/782612021807698

------------------------------------------------

Fri Entré

------------------------------------------------

Fylkingenproduktion